sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Parran ajaminen

Kun välineet ja tilanne ovat kohdallaan, voi parran ajamisen aloittaa. Paras hetki on suihkun tai saunan tauolla kun iho on puhdas ja partakarvat pehmeitä. Lämmintä partavaahtoa hierotaan sudilla partaan, huolellisesti. Tässä vaiheessa ei saa olla kiire mihinkään.

Veitsi avataan ja huuhdellaan lämpimällä vedellä, jottei se olisi kylmä ja tuntuisi ikävältä ihoa vasten. Veistä pidetään noin 30 asteen kulmassa ihoon nähden. Veistä ei tarvitse painaa kovasti, sillä terävä veitsi leikkaa partaa hyvin. Toisaalta parta kannattaa ajaa kolmessa vaiheessa. Ensin myötäkarvaa, sitten sivusuunnassa ja viimeistely vastakarvaa. Näin partakarva lyhenee vähitellen eikä sitä revitä ihosta irti. Myös karvojen sisäänkasvamista voidaan välttää. Sisäänkasvaneita karvoja voi poistaa harjaamalla ongelmakohtaa kuivalla pehmeällä hammasharjalla ja käyttämällä tarkoitukseen tehtyjä ihonhoitotuotteita. Iho täytyy siis pitää kireällä käyttäen toista kättä apuna, liikuttelemalla kasvojen lihaksia ja puhaltamalla posket pullolleen ilmaa.

Partavaahtoa lisätään luonnollisesti ennen jokaista vaihetta. Partaa ei saa ajaa kuivuneelta iholta. Mahdollisiin haavoihin voi käyttää alunakiveä, jonka saa samasta paikasta kuin veitsen.

Kun parta on ajettu, huuhdotaan vaahto ja partakarvat pois. Viimeinen huuhtelu tulisi tehdä kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat hieman. Nyt kannattaa heittää after shavet nurkkaan ja laittaa naamaan oikeaa kosteusvoidetta. Ihon uloin kerros on poistettu partakarvojen mukana, joten iho kaipaa suojaa ja kosteutta, ei alkoholipitoisia kirveleviä ja kuivattavia litkuja. Hajusteet ja ihonhoitotuotteet ovat kaksi eri asiaa. Itse käytän Ceralan -nimistä hoitavaa perusvoidetta. Hajusteeton ja kirvelemätön rasva, mahtava, löytyy esimerkiksi apteekista.

2 kommenttia:

  1. Hommasin Bökerin veitsen jossa extra hollow ground terä ja Body shopin shave cream purkin. Tunnin veistelyn jälkeen ihoa kirveli niin että oli pakko luovuttaa ja ajella jäljelle jääneet tupsut höylällä.
    En vielä kuitenkaan lyö lekalla veistä pirstoiksi, vaan yritän uudelleen jahka ihoni toipuu.

    VastaaPoista
  2. Kirjoituksestasi on yli kaksi vuotta, mutta tämä kuulostaa siltä, että veitsesi on tylsä. Partaveitsi ei ole yleensä riittävän terävä tehtaalta tullessaan, vaan se on teroitettava vielä kunnolla ennen ajoa. Tylsä veitsi ärsyttää ihoa.

    VastaaPoista